Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Sezóna v plnom prúde

14.07.2014
16:16

Triatlon je krásny v tom, aký je rôznorodý. Každý si môže vybrať, aký druh mu vyhovuje. Rôzne vzdialenosti od superšprintov až po niekoľkonásobných Ironmanov. Bezhákové dlhé triatlony, krátke dynamické a rýchle, ale aj krostriatlony na MTB. Na rovine, ale aj extrémne náročné, ako bol Oravaman.

 
Členovia TTT sa zúčastnili viacerých pretekov, ktorých výsledky nájdete v pravom stĺpci. Som rád, že si to všetci užívate. Niektorí z vás zvládli tento rok svoj prvý triatlon, iní posúvajú svoje osobné maximá a ďalší si vychutnávajú vyplavené endorfíny bez ohľadu na výsledok.
Hoci momentálne netriatlonujem, užívam si to aj ako divák. Toľko skvelých ľudí na jednom mieste ťažko niekde inde nájdete! Ťažko nájdete aj iný šport, ktorí má priateľskejšiu komunitu ako triatlon. Na pretekoch si nič nedarujeme, ale mimo nich sme jedna veľká rodina. A to je strašne fajn. Páči sa mi, že organizátori sa snažia napriek komercie, tlačiacej sa do nášho športu, udržať na svojich pretekoch rodinnú atmosféru. To je to, čo viacerí z nás vyhľadávajú. Chceme sa cítiť ako doma a popritom si fajne zašportovať. Stretnúť kamarátov, zoznámiť sa s ľuďmi s podobnými záujmami a hodnotami.
Sú ľudia, bez ktorých by to nebolo ono. Od nezničiteľného komentátora a organizátora Slovakmanov Vlada Barona, bez ktorého hlasu by sme si už ťažko vedeli na Slovensku predstaviť úspešné preteky, cez Milana Slováka, nekompromisného rozhodcu s dobrým srdcom, ktorý naše pretekanie udržuje v rámci pravidiel, aby nenastala anarchia :)
Prezident STU Jozef Jurášek, ktorý má pod palcom celé fungovanie STÚ a jeho dennodennú úmornú administratívu a množstvo vybavovačiek, o ktorých niektorí ani zďaleka netušíme.
Peťo Paľa a jeho organizačný Oravaman team, ktorý posunul hranice Slovenského triatlonu do extrémnych “výšok“ a teraz myslím na oba významy toho slova.
Maroš Horínek, vďaka ktorému sa u nás organizujú aj medzinárodné preteky európskeho charakteru najvyššej kategórie, Európsky pohár a zároveň City triathlon v Bratislave.
Ďalší skvelí ľudia, organizátori podujatí, bez ktorých by sme nemali kde pretekať a stretávať sa: Miro Ozorák, František Bernáth, Dano Konečný, Peter Hertl, Peťo Králik, Peter Mosný, Peter Fiabáne, Elena Stanková, Imrich Holečko a kopec ďalších.
Určite by to neišlo ani bez klubov a ich trénerov. A je jedno či trénujete troch alebo tridsať ľudí. Jasne, že by to neišlo bez pretekárov. Je jedno či bojuješ o prvé miesta, alebo tvojim cieľom je len dokončiť preteky. Dôležité je, že chceš napomôcť Fair play atmosfére počas pretekov, svojou účasťou podporiť organizátorov a svojim správaním napomôcť spokojnému kolektívnemu športovaniu a stretávaniu sa.
Mám medzi vami množstvo kamarátov a som za to vďačný.
Všetci ste dôležitý a uvedomíme si to až v momente, keď prestanete pomáhať Slovenskému triatlonu. Teraz to berieme ako samozrejmosť. Nie je to samozrejmosť!
Život je taký rýchly, že nestíhame ani poďakovať. A nie som jediný, ktorý si to uvedomuje. Ale snáď to cítite z našich spokojných výrazov v tvári, vidíte na našich úsmevoch počas pretekov, v cieli, na afterparty...
Myslím, že vám nejde o to poďakovanie a už vôbec to nerobíte pre tento dôvod. Ale viem, že to poteší. Preto vám všetkým ďakujem!  Všetkým ktorí za tých takmer 25 rokov čo som v triatlone, prispeli k tomu, že som prežil mnoho pekných zážitkov. A o tom je život. O zážitkoch všetkého druhu.
Strašne sa budem tešiť, keď sa budeme stretávať ďalších 25 rokov.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť