Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Bratislava sa tento rok premiérovo zaradí na triatlonovú mapu Európy, keď v termíne 17. – 18. mája 2014 bude hostiť preteky série Európskeho pohára 2014 s názvom PRESTIGIO CITY TRIATHLON BRATISLAVA 2014 - ETU European Cup.

napísal a foto: Realiz sport team

 
 Keďže Medzinárodná triatlonová únia určila dátum 15. máj 2014 za začiatok kvalifikácie o postup na Olympijské hry 2016 do brazílskeho Ria de Janeiro, v hlavnom meste Slovenska budú mať triatlonisti dvojnásobnú motiváciu zabojovať o body do svetového rebríčka!

Po predchádzajúcich dvoch úspešných ročníkoch CITY TRIATHLON BRATISLAVA 2012 a 2013 sa organizátori z Realiz Sport Team-u rozhodli posunúť latku kvality a úrovne podujatia o stupeň vyššie a tretie pokračovanie medzinárodných triatlonových pretekov je premiérovo zaradené do seriálu Európskeho pohára (druhýkrát v histórii Slovenska – prvý raz sa Európsky pohár v triatlone na Slovensku konal v roku 2010 a preteky v Senci taktiež organizoval Realiz Sport Team – pozn.).

Presne tri mesiace pred štartom podujatia - 17. februára 2014 spúšťajú organizátori registráciu na oficiálnej webovej stránke podujatia -  http://www.citytriathlon.sk/ , na ktorej okrem základných informáciách o podujatí, nájdu návštevníci propozície pretekov, sprievodný program, informácie o možnosti ubytovanie...

„Ohlasy na predchádzajúce ročníky City triatlonu boli veľmi pozitívne a tak sme sa rozhodli posunúť latku úrovne pretekov ešte vyššie a s prípravou Európskeho pohára sme začali už koncom roka 2013. Organizácia podujatia je pre nás veľkou výzvou, ktorú znásobil aj fakt, že v Bratislave sa začne boj o miestenky na olympiádu v Riu 2016,“ povedal šéf organizačného výboru pretekov Marián Horinek.

PRESTIGIO CITY TRIATHLON BRATISLAVA 2014 sa uskutoční priamo v uliciach slovenskej metropoly. Preteky sa uskutočnia v areáli Kuchajdy a Lakeside Parku, cyklistický okruh povedie mestskou časťou Bratislava - Nové mesto. Po predchádzajúcich dvoch vydarených edíciách podujatia očakávajú organizátori na štarte vyše 800 pretekárov z viac ako 30 krajín celého sveta, vrátane európskej špičky a účastníkov olympijských hier.

Okrem pretekárov v kategórii Elite, ktorí budú v Bratislave bojovať o body do Európskeho pohára, budú mať v rámci dvojdňového podujatia možnosť otestovať  svoje schopnosti  triatlonisti  všetkých výkonnostných skupín. Organizátori do programu zaradili aj preteky vekových kategórií (tzv. age group), preteky tímových štafiet, či firemných štafiet. A nezabudli ani na najmenších – súťaže pripravili už pre deti od dvoch rokov. 

Podujatie na bratislavskej Kuchajde bude mať aj charitatívny rozmer.  Organizátori (podobne ako vlani) z časti štartovného a sponzorských príspevkov podporia špeciálnu základnú školu s materskou školou pre deti s autizmom. Súčasťou Prestigio City Triatlonu Bratislava 2014 bude taktiež bohatý sprievodný program, ako aj športová výstava Expo. Záštitu na najväčším triatlonovým podujatím na Slovensku v tomto roku prevzali minister školstva vedy, výskumu a športu SR Dušan Čaplovič a primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť