Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Sezóna 2013 sa začala

28.05.2013
01:41

Aj je to tu. Mesiace prípravy sa začínajú pretvárať do výkonu na pretekoch. Triatlonová sezóna na Slovensku sa rozbehla...

 
Idem 60tkou autom domou,  v mieste kde chodím normálne 80-90, lebo mi volal Pali Šimko a s handsfree v ušiach sme debatili. Keby mi nezavolal, tú srnku, pred ktorou som stihol zabrzdiť a minúť ju o centimetre, by som určite nabral a kto vie ako by to pre nás oboch dopadlo. To sú momenty, kedy si uvedomíte pravé hodnoty života. Vtedy zabudnete na všetko zlé, usmievate sa, ste plný šťastia, lebo stále žijete!
Týmto, pre mňa úžasným zážitkom, chcem začať tento článok.
Uplynulo veľa dní a stalo sa veľa udalostí od posledného príspevku na tejto stránke. Niektoré boli pre mňa ťažko pochopiteľné, iné ma nahnevali, ďalšie potešili, či pobavili, Bol to mix všetkých emócií. A toto obdobie zakončila udalosť so srnkou a život mi pripomenul, o čom to všetko je.
Vrátim sa v mojich slovách len k veciam, ktoré chcem spomenúť.
Najprv sa 18 ľudí našej skvelej partie pod hlavičkou TTT zúčastnilo lovkostového sústredenia v Starej Turej. Vraciame sa sem každý rok, lebo tu nachádzame všetko, čo potrebujeme k najazdeniu kilometrov, s príjemným domácim zázemím na stretnutie s ľuďmi, ktorých spája veľa spoločného.

Aj napriek horšiemu počasiu posledné dni, som si naše spoločné chvíle užil, opäť som vás (účastníkov) viac spoznal, viac som spoznal seba v niektorých vypätých situáciách a dalo mi to energiu do ďalšej práce.
Potom sa nám rozbehla triatlonová sezóna na plné obrátky. Ťažko prežívam chvíle, keď bolí kostrč a rebro a nemôžem dobre spávať , sedieť, stáť a ešte ťažšie, keď sa mi nedá ani plávať, ani behať , ani bikovať. S behom to už vyzerá dobre, ale na bike ešte asi chvíľku nesadnem.
A preto som trávil preteky ako tréner a divák a potichučky závidel pretekárom.
Užíval som si pravú triatlonovú atmosféru v Senci, kde chalani s 3NT sa pochlapili a majú u mňa veľké plus, za to, čo som videl z pozície diváka. Dávid, Peter a ďalší dobrovoľníci, verím, že už na budúci rok sa budem môcť zúčastniť aj ja.  Keď som odchádzal, mal som z toho fakt dobrý pocit. Ale na ostatné sa treba asi skôr spýtať pretekárov.
Chcem vyzdvihnúť mojich zverencov, ktorí sa popasovali posledné tri víkendy so zimou, s pádmi, so zmenou triatlonu na duatlon, so súpermi a sebou samými. Nie len tí, ktorí stáli na stupňoch víťazov, ale všetci , čo odovzdali na pretekoch všetko, čo bolo v ich silách, si zaslúžia odo mňa pochvalu. Aj tí, čo nedokončili, pre bolesť, zranenie, či pád na biku, či pre znechutenie pretekov rozhodcami. Robíte to všetci pre seba, a tak len vy viete, či to stálo za to. A verím, že áno.  A na budúce to bude ešte lepšie. Veď sezóna len začína...
Všetky výsledky nájdete napravo.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť