Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

V sobotu sme sa zúčastnili nového podujatia v Kravanoch nad Dunajom a v nedeľu prestížneho a jedneho z najväčších triatlonov v okolí s účasťou 2400 pretekárov z takmer 60 tich krajín.

foto: A. Orlický, G. Hejtíková, V. Kermietová

 
V Kravanoch som bol iba v roli diváka a trénera, keďže som bojoval s nejakou virózou. Hoci sme boli na štarte v malom počte, odniesli sme si dve pódiové umiestnenia.
Pali si upevnil druhým miestom vedúce postavenie v Slovenskom pohári veteránov a Veronika v slabšej konkurencii vyhrala ženskú kategóriu a v Slovenskom pohári si upevnila druhé miesto. Michal vybojoval tiež pekné 10. miesto medzi mužmi.
Organizátori v Kravanoch našli veľmi pekné miesto na organizovanie pretekov a i keď samotná organizácia sa neobišla bez problémov, verím že ich to neodradí a budúci rok si sem prídem zapretekať aj ja.
Najviac si to odniesli starší žiaci, ktorým to skomplikovala cyklistická časť. Aj Rasťo, ktorý išiel svoj druhý duatlon, musel improvizovať neprehľadnú situáciu, kvôli zle riešenej obrátke-neobrátke na cyklistike.

Ironman 70,3 St.Polten ako vždy, ani teraz nesklamal svojou dokonalou triatlonovou atmosférou. Na štarte sme mali aj mi niekoľko zástupcov. Pretekalo spolu viac ako 30 Slovákov a medzi nimi 7 naši členovia TTT a MSTA.
Výsledky sú trochu skreslené, pretože organizátori skomplikovali bežeckú trať natoľko, že predpokladám, že približne jedna tretina pretekárov (možno viac) neobehla posledné kilometrové kolečko pred cieľom a tak sa rozhodli, že 800 ľudí nediskvalifikujú (medzi nimi polovica profipretekárov!), ale pridajú im 10 min (PRO 5min) k cieľovému času, (pokiaľ som to správne pochopil).
Ťažké podmienky sťažili dosiahnutie super časov. Vietor na biku a vysoké teploty na behu, pretekárov, ale aj nás, divákov, riadne preverili.
Ale zážitok to bol opäť veľký. A ešte väčší pre pretekárov, či? ;)
Výsledky sú vpravo.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť