Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Suchovská 15tka

19.02.2012
23:06

Včera sme si boli zabehať v rámci tréningu Suchovskú 15tku. Počasie vyšlo a aj sme mali troch na bedni. Pripájam aj pár slov k diskusii.

foto: internet

 
Silvia podala pekný výkon a na ťažkej kopcovitej polovičnej trati(7,6km) zvíťazila. Paľo Koval skvelým záverom skončil na treťom mieste medzi veteránmi a ja som skúšal čo spraví moje telo a vyšlo to na druhé miesto v slabšej konkurencii a mojim slabším výkonom. Celý týždeň mi bolo divne, tak na chorobu, ale nie a nie to prestať alebo prepuknúť a tak som sa rozhodol že nakoniec behať pôjdem a buď to bude OK alebo budem mať večer 40 teplotu. 40tky síce nie sú, ale nakoniec (konečne) ma to zlomilo a ležím v posteli s chrípkou(?).

Matej ukázal, že keby nebol tĺk (mierne napísané ;), tak z neho mohlo (môže) niečo byť.

Všetci išli lepšie ako minulý rok a tak je to dobré znamenie pred novou sezónou.

 

Ešte sa chcem vyjadriť k prebiehajúcej diskusii. Stále počúvam, že my s tým aj tak nič nespravíme, tak načo sa vyjadrovať. Tie naše názory (dúfam) čítajú aj z Výkonného výboru, ľudia, ktorí môžu niečo zmeniť. Pokiaľ budú vedieť, čo si myslíme, čo väčšina chce, alebo niekto ak podá dobrý návrh, nie je to zbytočné, lebo si nemyslím, že by inak išli proti sebe.

Táto diskusia sa možno zdá neaktuálna, lebo triatlon v SR vo viacerých smeroch napreduje, ale neskôr by už možno bolo neskoro diskutovať o veciach ktoré už budú ťažko zmeniteľné alebo by to trvalo dlhé roky.

 

Niektoré príspevky sú aj pre mňa úsmevné, lebo niektorí nemajú predstavu ako triatlon na Slovensku funguje, ale je to len tým, že majú málo informácii, nikdy neorganizovali preteky, alebo nemajú mnohoročné skúsenosti s tým, ako sa triatlon na Slovensku vyvíjal. Ani ja o niektorých veciach neviem takmer nič, ale rád sa dozviem ako to v skutočnosti je. Keby som to vedel, nerozbehol by som diskusiu, že? ;)

Viem, že medzi nami je množstvo ľudí, ktorí majú triatlon radi a chcú aby napredoval. Aj ja som mal a mám pocit, že mi triatlon za tých 22 rokov veľa dal, a rád by som mu to nejakou formou vrátil. Či už podporou podujatí ako pretekár, trénerskou činnosťou, rozvojom triatlonu v mojom okolí alebo usporiadaním pretekov. No mám iba jeden život a iba 24 hodín na deň...

Nikdy nebudú všetci spokojný s tým ako to nakoniec bude a to je v živote normálne. Verím ale, že tak ako to bolo posledné roky, že aj za 5 rokov sa budeme baviť triatlonom a bude nás stále viac a budeme mať ďalších skvelých reprezentantov.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť