Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Tieto sviatky sme si kvalitne zapretekali a tým spestrili tréningové obdobie. Zúčastnili sme sa ôsmich podujatí. Absolvoval som takmer všetky štarty, ktoré som si naplánoval. Takmer, lebo Orešanský silvestrovský kros som nestihol kvôli vyhodnoteniu Silvestrovského behu medzi mostami v BA.

foto: internet, behame.sk, PNky.sk

 
Začal som ako jediný zástupca TTT a jeden z mála slovenských triatlonistov (čo je škoda) na M-SR v plávaní. Kedysi sa 1500m kraul zúčastnilo takmer viac triatlonistov ako plavcov “originál“.

Po troch narušeniach mojej prípravy kvôli zdravotným problémom som predpokladal čas okolo 18:20-30, takže čas 18:13 bol pre mňa spokojnosť, hlavne čo sa týka zvládnutia vylepšenej plaveckej techniky, ktorú som skúšal.

Potom nasledovali bežecké podujatia.

Najprv Vianočný beh v BA. Som rád, že som sa ho zúčastnil. Veľmi sa mi páčil, hoci som dole kopcom v lese išiel na istotu, kvôli mojim skleneným členkom. Domáca atmosféra, pekná trať. Silvia aj Ľubo išli veľmi dobre. Cestou k Marianovi sme na parkovisku zabili kapra a bol to krvák ako z hororu :)

O dva dni nás čakal štefanský Zimný beh zdravia v Trnave. Tu sa nás z TTT na štart postavilo viacero. Prekvapil hlavne výkon Veroniky a Ľuba, ale aj Paľa Kovala. Fotoreportáž už bola v staršom článku.

30.12., síce o deň predčasne, sa uskutočnil Silvestrovský beh v Piešťanoch. Zabehať som si bol ja, Pali a Danka. Doobeda začalo snežiť a tak to vyzeralo viac na šmýkanie ako behanie, ale nakoniec sa všetko roztopilo a povrch aj počasie bolo ideálne. Danka si dobrým finišom vybojovala 3. miesto pri svojom prvom štarte za TTT, Pali dobehol tiež tretí, zároveň ako najlepší domáci pretekár a ja som po 5 km len udržoval druhú pozíciu, keďže na druhý deň ma čakal ďalší kvalitný súboj o bedňu a na Imra som aj tak nemal.

V BA sa opäť rozbehla Silvia a jej 4. miesto bolo fajn. Ušetril som docela dosť síl a dokázal som držať krok s najlepšími, hoci v závere som mal už toho fakt dosť. Takže tretie miesto bolo miernym prekvapením aj pre mňa. Beh cez bratislavké mosty som absolvoval prvý krát a tiež sa mi páčila pestrá trať. Neviem ako by sa to bežalo po snehu a ľade, ale v tento deň to bolo ideálne. 

Keďže som musel počkať na vyhodnotenie, tak som sa nepripojil k ďalším členom klubu, ktorí štartovali o pár desiatok minút v Orešanoch. K výsledkom som sa ešte nedostal, takže ich uverejním neskôr.

Ako aj výsledky z nitrianskeho Silvestrovského behu do vrchu, kde štartoval Marcel, ktorý skončil 3. vo svojej kategórii.

Po silvestrovskej noci nás čakal, Novoročný beh v Trnave. Počasie bolo nepríjemné, ale neodradilo nás. Ja som sa v to ráno zobudil s bolesťou hrdla a tak som bol rád, že sa neišlo rýchlo. Moc som to nesilil a snažil som sa neísť nad ANP. Aj napriek tomu ma to na druhé ráno zlomilo a preležal som dva dni v posteli. Pali sa stal veteránom a hneď v prvý deň a v prvom preteku zvítazil vo svojej novej kategórii.

Dievčatá mali kvalitné zastúpenie a poradie sa menilo až do konca. Veronika smutne zhodnotila svoju prehru o tretie miesto. Skúsenosti sú dôležité a myslím, že rovnakú chybu už neurobí na dôležitých pretekoch v triatlone.

Ešte nás čaká posledné kolo Trnavskej trilógie 6.1., kde by mal Pavol bojovať o celkové víťazstvo.

Verím, že všetci čo sa zúčastnili, si preteky užili ako ja a dalo im to veľa motivácie do ďalšej prípravy. Kto ešte nezačal, je správny čas. Ani sa nenazdáme a triatlonová sezóna je tu.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť