Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

A máme to tu! Konečne sú seriózne podmienky pre bežkovanie. Priznám sa, už od konca pretekovej sezóny som sa nevedel dočkať, kedy už napadne solídny sneh na bežkovanie.

napísal a foto: Ľuboš Bogár
SKALKA

 
 Predsa len, teraz už tá nálada na cyklistický tréning nie je až taká ako býva a opäť bude na jar a bežkovanie je veľmi dobrá náhrada. Od začiatku decembra som sa cítil už pomaly ako letový dispečer. Takmer non-stop som špízoval do monitora a sledoval kadejaké portály od predpovede počasia, cez live kamery lyžiarskych stredísk až po bežkársky portál s aktuálnymi info o podmienkach. No a všade bolo hlucho. Pravdupovediac, už som laškoval s myšlienkou uverejnenia mojich bežiek na bazoši a Marcel mi potvrdí, že som mu ich už ponúkal :). Minulý týždeň to však konečne prišlo. U nás dole Bahamy, veď v nedeľu, keď som bol na biku, tak so sa cítil ako v marci. 8°C, trošku vetrík, slniečko sa na mňa usmievalo ostodvesto. To slniečko je Vám fakt kus...horúcej gule, ktorá dokáže aj v nehostinnú dobu potešiť  a keď Vám ešte aj svieti k tréningu a ohrieva cestu, no paráda :).  Hore však konečne zasypalo a to celkom seriózne. Už som si nedočkavo mädlil ruky, že kedy.  No a tak po chvíľkovom váhaní a konzultácii s Gaučom sme sa zhodli, že v stredu by sme mohli "prorazit králíčka" pre tento rok a ísť nato.  Podľa fotiek môžte usúdiť, že podmienky sú fakt ideálne, tak ako píšu na bežkárskych serveroch a oplatí sa ísť. Nám celý deň snežilo, čiže ku koncu to už bola trošku makačka kvôli väčšej vrstve čerstvého snehu. Čo bolo však super? Nikoho! Jednak nikto nezavadzal nám a jednak sme nikomu nezavadzali  my. Nebolo sa treba prebíjať a všehovšudy sme stretli asi 10 bežkárov počas nášho dvojhodinového tréningu. Absolvovali sme jeden malý okruh a celú upravenú časť severného. Výhoda pracovného týždňa. Ostáva už len dúfať, že sneh sa udrží čo najdlhšie aby sme si to mohli ešte párkrát zopakovať. Tak možno sa tam vidíme... "Příští stanice Václavák!"

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť