Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

V skratke vám priblížim náš boj s počasím a inými neduhmi na pretekoch v Rakúsku a ďalšie moje postrehy z posledného víkendu.

foto: internet

 
Vyplávam s 5 minútovým náskokom na skupinu favoritov, Na 70 km cyklistiky ma predbieha neskorší víťaz, potom nejaký mladý rakušák a cca na 85 km Vabroušek. Super sa mi ide, bike rozbehnutý na čas 4:40-45, keď na 100km ma hrozne zaboleli kríže a bolo po užívaní si pretekov. Nasledovalo zastavenie a sedlo nižšie, nepomohlo, tak druhý krát zastavujem, sedlo vyššie, nepomohlo. Tretí krát viac sklopím, ešte horšie a na 4. krát som dal sedlo asi o 2 cm dole a zmieril som sa s tým, že v polohe s vystretým chrbátom a rukami opretými o riadidlá pod opierkami na časovkovom biku, dokončím nekonečných cca 60km v priemernom tempe okolo 30km/hod. A rátam súperov, čo ma predbiehajú. Zatiaľ čo ja som našponovaný ako keby som chcel, aby ma silný protivietor čo najviac brzdil. Na niektorých úsekoch kde som predtým išiel 34 som išiel teraz 22km/hod. Ešteže po vetre to tak nevadilo. Na moje prekvapenie som prišiel po biku 10-ty. Takže ešte bola šanca sa posunúť vyššie.

Bežalo sa mi super a tempom 4 min/km som postupne sťahoval hrozivú stratu na prvých po biku. Až kým ma nezlomilo horko a musel som zvoľniť na cca 4:30. K tomu sa pridalo 3 x odbehnutie na WC (dokopy 4 min) a strečkovanie žalúdka. Na každej občerstvovačke som poctivo zastal a kvalitne sa zavodnil. Moje snaženie skončilo 5. miestom čo som bral vzhľadom na okolnosti v rozpakoch, či sa mám tešiť alebo aj nie.

V cieli som na to ani nemal čas, lebo ma hneď zamestnala teta dopingová komisárka, ktorá si myslela, že hneď po dobehnutí budem schopný močiť! :) Dočkala sa asi po hodine a vypití asi 5 litrov tekutín. Potom to už išlo každých 20 minúť až do našej popretekovej klubovej akcie v Trnave :)

Na druhý deň som bol ale za 5. miesto rád, lebo organizátori majú vo zvyku zvláštne oceňovať najlepších (vecné ceny + peniaze v určitej hodnote podľa ich uváženia) a tak ja som nakoniec vyšiel s cenami docela dobre.

Dnes som sa bol vyjazdiť a zaujímavé je, že sa necítim moc unavený a mám zase chuť pretekať! Hoci počas bolenia krížov na pretekoch som si povedal, že dobre dlho nechcem bike a Ironman vidieť :)

Neviem, čo mám s tými krížami robiť. Už štvrtý IM sa mi to stalo, pritom napríklad na Slovakmane som s chrbtom nemal žiadny problém. No budem to musieť poriadne zanalyzovať a nejako vyriešiť. Nemá s tým niekto z vás skúsenosť?

Silvia, Peťo a Marián si dali polovičný IM a hlavne Silvia sa veľmi dobre popasovala s horúčavou a silným vetrom, keď skončila na 10.mieste v super čase 5:14:22. Druhá skončila Kika Lapinová z TAT Martin.

 

Cestou domou som sa dozvedel, že môj zverenec Fifo si na Triatlone pre všetkých zlomil kľúčnu kosť, keď na biku nabehol na zábranu, ktorá oddeľovala jazdné pruhy pre autá a pre preteky.

No, mohlo to dopadnúť aj horšie.

Chalanov aj trochu mrzelo, že si nezapretekali, keď pre počasie (správne) zrušili krátky triatlon. Aspoň hobíci si stihli dať šprintík.

Ale niektorí už majú pretekania dosť a potrebujú program “triatlon“ na chvíľu vo svojej hlave vypnúť. A tak viac-menej duatlony a aquatlon absolvujeme už len zotrvačne a v malom počte.

 

 O dva týždne sa stretneme na klubovom ukončení 5. sezóny TTT pri vínku a pečenom prasati. Myslím, že bude čo hodnotiť. Predsa sme získali niekoľko medailí z M-SR a v Slovenskom pohári v kluboch sme skončili 4. Ale hlavne si väčšina zlepšila osobné rekordy, či už v šprinte, krátkom, strednom alebo dlhom triatlone, alebo splnili svoje ciele v podobe absolvovania prvého triatlonu alebo Ironmanu a podobne.

Možno jediné čo ma mrzí, je naša pubertálna mládež. Ale verím, že to nebola zbytočná robota a že raz sa nájde niekto, kto bude nie len “chcieť“, ale aj na sebe poctivo a bez prehovárania pracovať . Lebo ja nikoho nútiť do tréningu nemienim! Chceš? Nechceš? Tak ahoj... :)

Ale super je, že hlavná partia klubu má silné väzby a tento rok sa to potvrdilo množstvom pred a popretekových akcií, sústredení a spoločných potréningových posedení pri kofole a pive. Tak isto sa mi páči, že aj nový členovia sa zapojili do “triatlonového života“ a uvedomili si, že triatlon nie je len o drine na tréningu a pretekoch!

Tak, dohovoril som a idem si pustiť Barbara Conana :)

 

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť