Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

“Malý Klagenfurt“ sa uskutočnil po prvý krát v Piešťanoch a určite kvalita podujatia výrazne vzrástla. Zišla sa rekordná účasť a kvalitné štartové pole. Všetci už nedočkavo klikajú na našu stránku a čakajú, čo zase ten Orlický za múdrosti napíše :) Tak tu to je...

foto: Martin Stolár, Tomáš Hudcovič a Martin Palkovič

 
Organizátori sa trasú či ich pochválim a snažia sa ma podplatiť rôznymi vysokopercentnými nápojmi a sľubujú štartovné a iné pôžitky zadarmo :), len aby bolo hodnotenie pozitívne :)

Tento krát si môžu opäť vydýchnuť :) Aj keď som nevyhral a trať cyklistiky bola pre mňa PSYCHO :) tak tu mám len samé pozitíva.

 

Výsledky už všetci poznáte (kto nie tak na www.sportis.cz sú už aj medzičasy z plávania a z behu).

Nezničiteľný Vabrouch potvrdil svoju silu a zvíťazil. Karola môže tešiť fakt, že obhájil titul Majstra SR a zároveň dosiahol historický najlepší slovenský čas na IM trati 8:26:31! (na regulérnych vzdialenostiach)

V sobotu boli títo dvaja špičkový pretekári jednoznačne lepší ako ja a tak už po cyklistike bolo jasné, že pre mňa tu už ostáva iba boj o 3. miesto, hoci Ironman je nevyspytateľný a cieľ je vždy až za čiarou!

Pravda, v poslednom okruhu som už bol “v kóme“, ale kto nie :)

Perfektný športový zážitok si ale všetci pochvaľovali a organizátori Paľo a Vlado majú od nás veľké ĎAKUJEM!!!

Viem, aké prekážky sa postavili do cesty a aby sa Slovakman mohol uskutočniť, bolo potrebné veľké úsilie a silné nervy. Ešte raz ďakujem, že sa vytvorili perfektné podmienky pre športovanie, zábavu a priestor pre stretnutie skvelých ľudí!!

Predsa len je triatlonová komunita (pretekári, organizátori, dobrovoľníci, povzbudzujúci kamaráti, rodičia, známi ....) na Slovensku neuveriteľne perfektná, jednoducho jedna veľká rodina, v ktorej sa cítim veľmi dobre. Myslím, že mnohé športy nám ju môžu závidieť !!

Počasie a trate nás poriadne preverili po všetkých stránkach. Či fyzickej alebo psychickej. Ale o tom to je. Premietnuť si svoj život ako film počas maratónu a rozmýšľať v stave vyčerpania o životných hodnotách, o svojich schopnostiach, o svojej bezmocnosti a pocitu že stále som ja ten kto má ovládať svoje telo a len ja rozhodujem o tom ako rýchlo pôjdem a či to vydržím už neskôr neovplyvním...

Predsa len má Ironman veľa spoločného so životom ako takým.

Sú chvíle, kedy necítime únavu a všetko ide podľa plánu. O pár minút sa všetko obráti a prekonávame krízu za krízou. Kto neplánuje, prežíva ešte väčšie trápenia, kto nedodržuje nudné pravidelné ale dôležité činnosti (jedenie, pitie,...) nemusí prísť do cieľa. Kto dobre nepozná sám seba, ľahko sa zničí ešte pred koncom...

Ale tá odmena, to dosiahnutie cieľa má obrovskú hodnotu a stojí to za to! Po preťatí cieľovej pásky nastáva hodnotenie, čo nám nevyšlo podľa predstáv, čo sme naopak spravili dobre a určovanie ďalších cieľov, presne ako v normálnom živote.

No a čo pretekári z TTT? Silvia skončila dobitá ako keby pri plávaní nabehla na kameň a spadla z biku na občerstvovačke :) Maťo začal prirýchlo vyprovokovaný domácou atmosférou a stálo ho to lepší čas a umiestnenie. Ľubo sa stal ozajstným triatlonistom. Svoj prvý Ironman zvládol bez väčších problémov a myslím že s veľkou rezervou.

Chalani šlapali hlavne na nealko pivo (treba zaradiť na občerstvovačky :) a Silvia na Kofolu. Ja som zase zjedol 14 gelov :) (No a od soboty iba jem a jem, samé nezdravé jedlá :)

Štafeta v zložení Danka, Karel, Marcel a Fifo si tiež pochvalovali preteky a tréningovo si polovičného ironmana dali aj Andrej s Mirom- v štafete Dos Amigos.
Inak podľa reakcií ktoré som počul od pretekárov, tak takmer nikto nebol zo svojim výkonom spokojný. Jeden viac sklamaný ako druhý :) Možno iba Vabrouch a Kika boli spokojný (?) A jasne že asi aj mladý štafetári - OH nádeje :)

Fakt ťažký Ironman to bol! Asi aj preto sa to volá Železný muž (človek). Treba byť "zo železa" a žiadny "mäkkýš" tu nemá šancu!

 

Na FB je množstvo fotiek a odkazy na videá. Kto nie je na FB, ako keby ani nebol! :) A tak vaša chyba, že neuvidíte aké super preteky to boli :)

Ale určite sa k niečomu dostanete aj cez stránku www.slovakman.sk :)

OK, tak niektoré linky na videá a fotky :) :

prvé video zo Slovakmana: http://www.slovakman.sk/?page_id=312
Hlavne posledné sekundy videa a tá hudba k tomu... :))


http://www.pnky.sk/sport/zelezni-muzia-a-zeny-od-rana-na-slnave/


http://www.pnky.sk/aktuality/slovakmanom-2011-sa-stal-cech-petr-vabrousek/

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť