Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Máme za sebou prvý triatlon na Slovensku v tomto roku. Ukázalo sa, kto ako natrénoval a vyladil na sezónu 2011.

foto: Juraj Bohunický a Igor Králik

 
Senecký triathlon. Najprv musím vyzdvihnúť mládežnícke kategórie, ktoré v daždi absolvovali svoje preteky! I keď si myslím, že aspoň žiaci mohli mať povolené neoprény, o čom mohol hlavný rozhodca rozhodnúť. (Predsa len bolo 12 stupňov).

Bolo mi aj ľúto juniorky zo zahraničia, ktorá bola diskvalifikovaná za skrátenie plaveckej trati, lebo len plávala tak, ako bolo nakreslené pri prezentácii a to že nerozumie slovenskej rozprave je pochopiteľné.

Navyše 25 euro za štartovné na pretekoch tejto úrovne, by som si nedovolil pýtať. Kde sa to chce zastaviť? Tak ideme robiť preteky “aj“ pre pretekárov?

A to som prednedávnom vychválil slovenský triatlon a organizáciu pretekov na českej triatlonovej stránke. Trochu som sa teraz hanbil za svoje slová. Ešte že bolo škaredo a nebolo v Senci toľko ľudí ako víkend predtým. Neviem, kadiaľ by sa bežalo, či skôr kľučkovalo...

Ja viem, len kritizujem...

Chcem vyzdvihnúť výkon nášho Andreja Haršániho, ktorý mal pád na cyklistike, postavil sa a bojoval ďalej až do cieľa, hoci to určite nebolo príjemné, pretekať s čerstvo odretým bokom. Opak u mňa vyvolalo bezdôvodné vzdanie Filipa :(

Matej mal smolu, keď dostal defekt na pretekoch Olympijských nádejí a tak si zapretekal ešte v Open pretekoch. Silvia, Karol, Peter a Andrej podali po minulotýždňovom strednom triatlone slušný výkon. Tak isto zabojovali aj chalani na šprint triatlone.

Verím, že nie ste zo sebou na 100% spokojní, aby ste mali dôvod na sebe pracovať aj naďalej. Tak ako ja som nebol spokojný s mojim umiestnením, hoci s výkonom áno.

V sobotu sa uskutočnil aj prvý kros triatlon v tejto sezóne v Borskom Mikuláši a aj s našou účasťou. Z prvých ohlasov bolo vraj aj tých 7 euro veľa za to, čo bolo ponúknuté a aj kvalita a početnosť štartového poľa bola veľmi slabá. Navyše zrušenie štatútu Slovenského pohára pre všetky krosy okrem myjavského, výrazne demotivovalo potencionálnych účastníkov. No, uvidíme ako to bude o pár dní v Gazárke, na obľúbenom podujatí, v peknej lokalite.

(výsledky sú vpravo)

A chcel som poprosiť ľudí, ktorí ma zdravia a ja vôbec netuším kto to je, aby si nemysleli, že ich ignorujem, keď nepozdravím prvý :) Dokonca som mal kopec telefonátov, či sa kvôli počasiu nezrušia preteky, od ľudí, ktorých neviem “zaradiť“. Asi mám fakt strašne slabú pamäť :)

foto: Juraj Bohunický a Igor Králik

viac foto: www.foto.jurajbohunicky.eu/galeria/

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť