Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

MTBiker triatlonistom

28.04.2011
09:33

Tomáš Masaryk sa tvrdohlavo pustil do nového športu. Je príkladný bojovník, na tréningu vie dať zo seba maximum a ide si za svojimi cieľmi. Hoci bol ako mládežník dobrý cyklista, s plávaním a behom začína akoby od nuly. Cez zimu sa stal plnohodnotným členom nášho teamu.

 
Tomáš, tento rok ťa čaká tvoj prvý triatlon. Cez zimu si sa naň začal s nami pripravovať. Čo ťa doviedlo k rozhodnutiu pridať sa k šialencom ako sme my?

S TTT som absolvoval sústredenie v Starej Turej v roku 2010 a keď som videl partiu ľudí tak zapálených pre triatlon, tak som si povedal, že to musím skúsiť aj ja.
Je to aj nová skúsenosť, niečo nové a uvidíme časom, ako sa mi bude dariť/nedariť…

 

Martin Baláž je tvoj dlhoročný kamarát a momentálne ťa ako tvoj tréner vedie po bežeckej a cyklistickej stránke. Ako sa ti s ním spolupracuje?

Veľmi dobre. Keď som mu oznámil môj zámer štartovať na triatlonových pretekoch, tak mi navrhol, že ma bude trénovať. Plán mi prispôsobuje k môjmu dennému režimu tak, aby som ho bol schopný odtrénovať. Myslím, že je to aj pre neho výzva a ja dúfam, že budem pre neho dobrou reklamou na OH 2016 v Rio de Janeiro : ))) v jeho trénerskej kariére.

 

Už máš za sebou skúsenosti s vrcholovou cyklistikou. Predstav nám trochu tvoju športovú mladosť.

Moje prvé preteky boli v apríli 1999 a odvtedy začal kolotoč tréningov, pretekov a prešiel som všetkými mládežníckymi kategóriami až po kategóriu elite muži, kde už frekvencia návštev disco clubov bola vyššia ako samotné tréningy :). Začínal som na horských bikoch cross-country a následne som prešiel na maratóny, cestnú cyklistiku a cyklokros. Absolvoval som preteky len na území SR, na preteky do cudziny žiaľ neboli finančné prostriedky. Môj najcennejší výsledok bol v roku 2005, keď som na majstrovstvách strednej Európy v maratóne skončil na 2. mieste v juniorskej kategórii.

 

 

Takže na behu a plávaní vlastne začínaš pracovať od nuly...

Moje plávanie do októbra 2010 bolo na úrovni ležania na lehátku v lete s pivom v ruke. K dnešnému dňu je rozdiel diametrálny a má vzostupný trend, čomu sa veľmi teším a veľká vďaka Andrejovi Orlickému. Beh patril medzi moje nie moc obľúbené športové disciplíny, ale aj vďaka trénerovi sa zlepšujem a dokonca začína patriť medzi obľúbené tréningy, ktoré absolvujem.

 

Už si si aj stanovil nejaké športové ciele pre tento rok?

Po dvojročnej pauze od tréningu som sa hlavne chcel nakopnúť do pravidelnosti tréningov a ich zvládanie, naučiť sa plávať, bežať. Ďalej sa zoznámiť s prostredím pretekov triatlonu a keďže moja zlá vlastnosť je mať "všetko a hneď", tak som chcel zdolať Slovakman, čo s odstupom času odsúvam na budúci rok.

 

Si len krátko v našom klube, hoci si už minulý rok s nami absolvoval sústredenie v Starej Turej. Ale aj tak sa ťa opýtam, ako sa u nás cítiš? Vieš to porovnať s inými klubmi, v ktorých si bol členom?

Cítim sa veľmi dobre. Základ každého  dobrého klubu je dobrá partia a TTT je príkladom! Je to zoskupenie super postavičiek :) s dobrými medziľudskými vzťahmi, so zdravou rivalitou. Predsedkyňa a šéftréner nám vytárajú nadpriemerné prostredie pre tréning, čo motivuje mňa aj iných. Nie je čo vytknúť až na malé  "úchylné’’ nápady niektorých členov : ))

 

 

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť