Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Naša nová nastupujúca hviezda, o ktorej budete v budúcnosti často počuť. S triatlonom sa zoznámil len nedávno a jeho pokroky sú výrazné. Je príkladom pre viacerých triatlonistov. Svojim prístupom k tréningu, bojovnosťou na pretekoch, všetko čo robí, robí na 100% a má postavu triatlonového šampióna :) Ale už nebudem viac hovoriť ja, ale nechám priestor pre Andreja Králika. Tu sú jeho odpovede na moje otázky.

 
Andrej, čo ťa priviedlo k triatlonu?

K triatlonu ma priviedol brat (Yorge),  v roku 2009 som šiel cyklistickú štafetu na Slovakmanovi a v Bátovciach. To bol prvý taký pretekársky kontakt s triatlonom. Myslel som si že to zopakujeme aj v Bátovciach 2010, ale vykašlali sa na mňa :) , tak som si to všetko odmakal sám a vtedy ma to chytilo. :)

 

Čo očakávaš, že ti šport prinesie?

Baví ma trénovať, prekonávať nové limity a hranice svojich možností. Takže nie, čo šport prinesie mne, ale čo dokážem dať športu ja! :)

 

Prečo práve Triatlon Team Trnava?

TTT preto, lebo brat s Vami trénoval už rok plávanie a dosť mu to pomohlo. Po vyšliapanom chodníku sa ide predsa ľahšie :)

 

Ako sa ti trénuje pod mojim vedením? Ale pravdu!! :)

Trénovať pod tvojím vedením? no žiadna sranda :) Plavecké tréningu sú vážny masaker, behy detto a cyklistiku ako tak zvládam. A teraz vážne, si super tréner, máš to všetko premakané do detailu, čo napíšeš do plánu to sa snažím odtrénovať. A výsledok je taký - čo bežecké preteky alebo plavecké testy, tak to osobák :)

 

Čo hovoríš na partiu, ktorá sa v Trnave vytvorila?

ZVER !!! :D

 

Ako dopadlo sústredenie v Taliansku? Odtrénovalo sa to, čo si očakával?

Tréningový plán na Taliansko bol splnený na 100%, bolo zamerané na cyklistiku a za päť tréningových dní najazdiť nejaké slušné jarné kilometre. Zišli sme sa super partia Maťo, Ľubo, Marcel, Tomáš, Yorge, Paľo a Peťo, takže o zábavu a špurterské finiše nebola núdza :).

V nedeľu po príchode sme začali z ľahka rozjazďovacou 40-tkou a postupne to gradovalo dvojfázovými cyklistickými tréningami, až sme to zavŕšili v stredu krásnou 165-kou. Štvrtok, voľný deň, vyplávať sa a potom návšteva Republica di San Marino. V piatok pre mňa a Yorgeho posledný tréningový deň odkrútených 140km a ukončený ľadovým kúpeľom v mori.

Týždeň v Taliansku predčil moje očakávania, skvelá nová skúsenosť a dúfam, že najazdené kilometre budú dobrý základ a  budem schopný ich zúročiť na pretekoch.

 

Prečo sa zameriavaš práve na dlhšie triatlony?

Môj prvý triatlon bol polovičný Ironman v Bátovciach, možno práve preto ma viac láka zatiaľ len halfironman a olympijský triatlon. Som viac-menej vytrvalostný typ, vyhovuje mi o niečo pomalšie tempo a dlhšie vzdialenosti. Na šprinte pokiaľ sa rozbehnem, tak už je po preteku :)

 

Aké máš plány do tejto sezóny?

Moja sezóna začína 22.5. v St. Pölten-e, tam by som chcel zajazdiť nejaký slušný čas so 4 na začiatku :)

Potom Slovenský pohár, plus Neufeld, ale všetko bude záležať od toho, ako bude prebiehať moje skúškové obdobie v škole :)

foto: zdoj internet a Džuso

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť