Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

napísal: Martin Baláž

...a  prišlo k nám leto. Rozmarné leto tisícich farieb a vôní. Teší nás Slnko, ktoré systematicky skracuje dievčatám šaty, ráno cestou do práce závidíme všetkým školopovinným prázdniny, vzduch vonia rozpáleným asfaltom a do tréningu sa často musíme nútiť. A do tohto všetkého prichádza skvelý víkend v Bátovciach spojený s majstrovstvami Slovenska v strednom triatlone. 

 

Výsledky sú už dávno zverejnené a na nete sa objavilo aj niekoľko reportov, preto sa zameriam hlavne môj pohľad na preteky.

 

Plávanie som si užil vo veľmi pohodovom tempe. Až príliš voľný začiatok začínam dobiehať v druhom kole, keď predbieham viacero súperov – Kulich, Palko, Straška, Krpec a túto skupinku ťahám až k výbehu z vody. Konečne si plaveckú časť triatlonu začínam užívať a veľmi sa nenamáham.

V depe som sa zdržal dosť dlho, nakoľko si navliekam kompresné ponožky a vyrážam na cyklistiku. Celú cyklistickú časť som si až neskutočne užíval. Prvé kolo som trochu prepálil, spôsobila to však eufória z predbiehania súperov. Za mnou sa tvorí had niekoľkých pretekárov, ktorý prijímajú moje tempo a takto absolvujem celý prvý okruh. Aj v druhom a treťom okruhu jazdím aktívne a väčšinu preteku som na špici – pretekári za mnou však samozrejme jazdia v rámci pravidiel – žiadne hákovanie.       

Beh bol vďaka úmornej horúčave pre mňa spočiatku veľmi ťažký – prvé dve kolá sa neskutočne trápim, ale v treťom a štvrtom kole som sa už prispôsobil obrovskej horúčave a začínam si beh dokonca trochu užívať. Do cieľa dobieham na celkovom deviatom mieste. Je to pre mňa slušné umiestnenie, ale nepreceňujem ho – za víťazom som zaostal o viac ako polhodinu a to je dosť. Veľmi ma však potešila pochvala a gratulácia od Mišovho Kulichovho otca.

 

Ostatní členovia tímu:

Silvia v celkovom poradí krajšej časti štartového pola odsadila tretie miesto.

Andrej je v kategórii mužov štvrtý. Andrej a Silvia a taktiež Peťo len pred dvomi týždňami absolvovali ironman Austria a to ich výkon robí ešte kvalitnejším. Nie každý je Vrábel alebo Vabroušek.

Tomáš sa z nás najlepšie vyrovnal s teplotou a po skvelom behu končí na celkovom siedmom mieste.

Marcel napriek veľkej smole na cyklistike dokončuje a nebyť tých dvoch defektov bol by vo výsledkovej listine veľmi vysoko.

Palo Koval dokončil svoj prvý dlhý triatlon a podľa výsledku a medzičasov je jasné, že dokončiť Slovakman pre neho nebude problém.

Peťo Ratkovský sa čoraz viac začleňuje do Slovenskej ironmanskej rodiny. Jeho výkony sú výborné a vo svojej kategórii obsadzuje 5. miesto.

Jožo Heinrich sa poriadne vytrápil, ale ukázal sa ako veľký bojovník a v budúcnosti ho určite čakajú veľké zlepšenia. Bol to pre neho taktiež prvý absolvovaný halfironman.

Nedokončil len Ľubo, pre ktorého však bolo v poslednom čase dokončenie vysokoškolského štúdia prioritnejšie ako tréning. 

 

Po preteku zostáva väčšina pretekárov stanovať na brehu jazera. Vyrastá tu také menšie stanové mestečko, pohodovú atmosféru večera a noci dotvára vôňa dymu a opekaných špekačiek. Spoločne preberáme dnešok, preteky z minulosti, preteky na ktoré sa chystáme, neuveriteľné zážitky, vzťahy, jedlo, alkohol, filmy, autá, prácu, tréningy a techniky vykonávania shockerov. Nádherný večer.  Tí najzdatnejší ešte po polnoci navštívime 1. penovú párty, ktorá sa koná neďaleko. Bolo skvele a najväčším vytrvalcom bol asi Štupi, ktorého tuším do stanu zahnala až raňajšia búrka.

 Mimochodom pri zabezpečovaní dreva spolu s Ľubom dochádzame k zisteniu, že pocit pri zvalení stromu sa vyrovná dokončeniu halfironmanu. Vykonávanie deštrukčných prác a činností s nevratným dejom má v živote chlapov nepopierateľný význam.......

 

Bátovské NAJ:

Najväčší bojovník: Peter Žiačik – polmaratón za 3:47 musel straaaaašne bolieť. Ale so cťou dokončil a jeho slová v cieli boli zverejnené aj na oficiálnej stránke únie – klobúk dolu. Taktiež je pre mňa poučením výkon Miša Kulicha a Toma Bednářa – závodníci zvyknutý na lepšie umiestnenie napriek problémom bojujú a dokončujú. Nie každý to dokáže.

Najrýchlejší cyklista v zjazdoch (z tých čo som videl) - Dan Palko. Zjazdoval som rýchlosťou cez 50km/hod a keď ma predbiehal mal som pocit, že stojím na mieste.

Najlepší dobrovoľníci na občerstvovačke : Jožo Vrábel, Marek Nemčík a Matej Bohunický. Marek mal byť pôvodne občerstvovaný, ale nakoniec to bol on kto občerstvoval (asi to mal v cene štartovného J). Po sobote viem, že Jožo je ešte väčšie decko ako Marek. (samozrejme decko v tom najlepšom zmysle slova – decko až neuveriteľne sa tešiace zo života).

Najlepší fanúšik/súper – Maťo Šimkanin. Pri úplne každom stretnutí na bežeckej časti preteku ma povzbudzuje a veľmi mi to pomáha. Bohužiaľ nemám veľa síl mu odpovedať a tak iba dvíham palec smerom nahor. Maťo dík, hnal si ma vpred!!!

Najkrajší fanúšik – moja Mirka!! Pretek so mnou absolvovala ako technical support a aj jej pomoci a povzbudzovaniu vďačím za úspešné dokončenie  tohto preteku. 

Najväčší smoliari: Marcel Miko – 2x defekt a Karol Džalaj – defekt + pád.

Najsexi tanečný pár penovej párty – Bogi a Štupi....bezkonkurenčne

Najlepšia časť výbavy na penovej párty – z funkčného pohľadu uteráky z preteku Slovakman. A ako imidžovka samozrejme plavecké okuliare – prevládala značka ZOGGS, model Predator.

Najkvalitnejšia ranná erekcia: Džekson – skoro roztrhal kombinézu Kiwami (fotografická dokumentácia sa určite objaví na blogu).

 

Leto pokračuje, užívajme si ho. Ďaľšie farby tohtoročného leta Vás pozývame si prísť užiť už budúcu sobotu do Suchej nad Parnou, kde pre Vás pripravujeme už tretí ročník ojedinelého triatlonu po častiach – Triathlon Time Trial 2010.

napísal: Martin Baláž

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť