Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Karnten Ironman Austria 2010

09.07.2010
12:09

napísal: Peter Ratkovský

Keď som dobehol do cieľa svojho prvého IM napadlo ma, že keby mi to bol niekto povedal pred rokom asi by som to odignoroval ako zlý vtip. Obzerajúc sa dozadu, kde som ešte vo februári 2009 vážil 93kg (dnes 78:-) a ako hlavný cieľ som si stanovil dobehnúť beh Devín – Bratislava pod 1 hod (išiel som to za 1 hod a 1 min) som netušil,  čo dokáže Andrej vykúzliť z čiastočne nakynutého chlapa po 40tke :-).

 
IM Klagenfurt môžem všetkým len odporúčať, určite to potvrdia aj Andrej so Silviou. Dokonalá organizácia pomaly hraničiaca s úchylnou presnosťou, brutálne zastúpenie divákov, ktorí bez prestávky povzbudzujú pretekárov určite nenechali nikoho  chladným. Občerstvovačky pripomínali skôr hostinu ako rýchle občerstvenie, okrem klasických nápojov kola jont voda, rozdávali gely, banány, melóny a sem tam dajaké tyčinky......  Jediný problém bolo počasie, ako Silvia výstižne poznamenala, mohli to kúrenie vypnúť. Beh na asfalte bez tieňa pri 32 stupňoch v chládku, kde ti pečie celých 42 km na palicu, nebolo asi nikomu po chuti. Nešlo mi do hlavy, keď som videl Andreja bežať oproti ako môže takou rýchlosťou prekonávať  nástrahy počasia. No povedal som si, však je profi. Ale keď som zbadal bežať rovnako čisto a neúnavne Silviu, došlo mi že by som sa mal viac držať tréningového plánu a nevymýšľať vlastné varianty. Keby mala na behu trať ešte o 5 km viac, tak ma Silvia obehne takou rýchlosťou, že ma sfúkne z trate. Ešte že dostala na biku 6 min za hákovanie, inak by mi to nasekala (prepáč Silvia, som hnusný :-).

S dosiahnutým časom som spokojný, za to ti patrí Andrej veľká vďaka. Neviem ako to robíš, ale keď som ťa poprosil aby si niečo so mnou urobil nech to zvládem pod 12 hod, povedal si že to vidíš okolo 11 hod. Nechápem ako si vedel aké bude počasie, že mi príde zle na biku a 40 km prejdem vystretý ako špargla, že vyplávem na moje schopnosti prekvapivo dobre.....  Hm.... Ale som rád.  

 Kto má chuť a dostatok občianskej odvahy, vrele odporúčam zúčastniť sa. Budúci rok tam ide pomerne veľa Slovákov, takže do toho priatelia :-)!

napísal: Peter Ratkovský

Foto: Juraj Králik a internet





Peťo v stúpaní

Silvia
Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť