Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Vienna City Marathon 2010

18.04.2010
22:45

Peťov nápad zúčastniť sa polmaratónu v rámci Viedenského maratónu sa ukázalo ako veľmi príjemné spestrenie. Super atmosféru 32 tisíc bežcov a množstva divákov si úplne všetci pretekári nášho klubu okorenili svojimi osobnými rekordmi na tejto trati!

 

Teda, jasné, že okrem mňa, keďže som po chorobe robil pre istotu osobného strážcu Silvii, aby sa k nej nepridal nejaký rakúsky politik :-)

K pekným výkonom prispelo aj ideálne bežecké počasie a perfektná organizácia. Silvia a chalani si zaslúžia pochvalu za predvedené časy, za bojovnosť až do záverečných metrov. Hoci, niektorí neboli úplne spokojní a chceli dosiahnuť viac, každé zlepšenie svojich "maxím" treba hodnotiť pozitívne, obzvlášť, keď sa jedná o výrazné posuny časov smerom dolu. Čo by som dal za to, keby som sa dokázal z preteku na pretek zlepšiť čo i len o jednu minútu a už vôbec nie o 15 minút ako Marián :-)

Vďaka patrí aj Peťovi Ratkovskému. Zabezpečil výborné zázemie. Mali sme dostatok času na prípravu pred štartom, keďže vedel, kde sa dá bezproblémov parkovať a tak isto nám pomohol zabezpečiť prevzatie štartovných čísiel. Ďakujeme aj generálnemu partnerovi Greenlight, za možnosť zúčastniť sa tohto podujatia.

Určite doporučujem účasť na týchto pretekoch. Organizátori boli na jednotku. Jediné malé mínus som si všimol až teraz (chalani už v cieli). O jednu minútu je vo výsledkoch posunutý čas od výstrelu. Inak množstvo dobrovoľníkov, perfektné značenie trate, WC a občerstvovačiek dostatok. Logistika fungovala perfektne. Pritom napríklad cieľ bol od štartu 4 km a veci na prezlečenie sa prevážali na kamiónoch.

Na trati sme stretali veľké množstvo triatlonistov a je vidieť, že aj u susedov športuje čoraz viac ľudí. (minulý rok cca 25 tis. účastníkov)

Výsledky sú vpravo.

Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť