Mapa stránky :: Úvodná stránka » Hlavná stránka

Tento víkend sa 13 členov nášho klubu zúčastnilo dvoch cestných behov. Beh Galantou a Národný beh Devín - Bratislava. Škoda, že ja som sa mohol iba pozerať :-(

    

Týchto pretekov sa zúčastnilo aj množstvo triatlonistov z iných klubov. A jeden si chcel asi predĺžiť dvojročnú “dovolenku“.

V sobotu si to rozdali Marcel s Ľubom v Galante a napriek silnému vetru podali dobrý výkon. Ľubo si spravil osobný rekord a len málo chýbalo pod hranicu 40 minút.

Myslím, že budúci rok sa asi všetci zúčastníme týchto pretekov, nakoľko beh konaný v Nedeľu mal pozitívum iba to, že to je “masovka“. Na nejaký kontrolný test je tam príliš veľká tlačenica a chabá organizácia. Stačí si prečítať príspevky od účastníkov na beh.sk.

Pred dvomi týždňami to na Bratislavskom maratóne bolo lepšie, hoci sa tiež tí, ktorí bojovali o predné pozície len ťažko dostali na štarte dopredu, keďže slabší pretekári, ktorých sme potom takmer preskakovali, sa natlačili dopredu už pol hodinu pred štartom.

Inak, pri sledovaní behu Devín – BA som si ako divák mohol všimnúť, že Slovensko je ešte ďaleko od “športovej krajiny“. Popularita behu (ale aj triatlonu) má rastúcu tendenciu, ale mentalita slovenského národa sa nemení. Tí, ktorí povzbudzovali po trati, vlastne väčšinou nepovzbudzovali, ale sa len pozerali a nanajvýš povzbudili svojich známych. Pri cieli to už bolo lepšie. Ale počul som aj nadávky od jedného pána na policajtov, že ako si môžu dovoliť zastaviť premávku na jednu hodinu. No ten pán určite je hrdý na úspechy futbalistov a hokejistov a možno aj iných športovcov, ale určite mu nedošlo, že na to, aby boli úspechy, treba vytvoriť aj podmienky na šport a tolerovať takéto akcie. Smerom na západ sú ľudia hrdí, keď v ich meste je takéto podujatie a priam sú radi, keď môže pomôcť usporiadateľom ako dobrovoľníci. Dobre, máte pravdu, som príliš naivný a predstavujem si to idealisticky. Ale možno raz, keď bude na štarte BA maratónu 20 tis bežcov a v každej rodine bude aspoň jeden športovec, možno sa mentalita národa postupne zmení.

Uvidíme budúci týždeň. Ideme si zabehať Viedenský polmaratón. Očakáva sa 30 tisíc bežcov. Už len to, že dokážu uzavrieť celé centrum Viedne na pol dňa je neporovnateľné.

 

Ale vrátim sa k nedeľnému podujatiu. Niektorí ma trochu sklamali, ale všetci si spravili osobné rekordy. Martin, Marián výrazné. Silvia robila “badigárda“ Dzurindovi polovicu trate :-), a porazila niekoľko dievčat, ktoré bývali ďaleko pred ňou. Hoci ako všetci viete, aj keby vyhrala, nebola by spokojná :-)

Niektorí síce stratili veľa času kráčaním po štarte v zúženom úseku, čo trochu ovplyvnilo ich časy. No a ja som dnes bol po ďalších dvoch týždňoch PN prvýkrát trénovať. Teda lepšie povedané hýbať sa. Za posledné dva mesiace som 5 týždňov strávil v posteli. Musím so svojou oslabenou imunitou začať vážne niečo robiť. Začiatok sezóny mi síce ujde, ale verím, že sa čoskoro dostanem do tempa.

Tak, triatlonisti. Za dva týždne sú tu zahrievacie duatlony. Už len počasie nech sa umúdri.

foto: Vlado Baron

víťaz
Maťo v cieli
Maťo Holečko - najrýchlejší triatlonista
Silvia a Miki
Andrej Orlický(andrejorlicky@centrum.sk)Bookmark: Facebook

späť